Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Het vrije woord!

Het vrije woord jan. 2015Posted by Eppy Boschma Thu, January 08, 2015 21:05:54

Het vrije woord!

Vandaag zo ongeveer de hele dag aan de aanslag ‘Charlie Hebdo’ moeten denken. Zoveel verdriet naar aanleiding van de terreuractie in Parijs! Zoveel doden te betreuren! In gedachten bij de slachtoffers en nabestaanden! Ik vraag mij af in wat voor een wereld wij leven? Dat mensen zo doelbewust vanwege een kritische mening koelbloedig worden doodgeschoten. Waar moet dit naartoe?

Heel goed dat op zoveel plaatsen, en ook in Gouda, een bijeenkomst voor het vrije woord is georganiseerd. De vrijheid van meningsuiting is zo waardevol! Beseffen we dat wel voldoende? We Facebooken, Twitteren, schrijven en vertellen ons verhaal. Daarbij ‘zingt ieder vogeltje zoals het gebekt is’ en geldt dat wat we willen zeggen - binnen de wettelijke kaders – we ook kunnen zeggen! Mogen zeggen! Willen zeggen! Zullen zeggen! En dat alles in vrijheid! Een groot goed om te koesteren. Iets om ons elke dag opnieuw te realiseren. Voor het vrije woord. Een ieder van ons in deze samenleving, en ook in Gouda, heeft daarin een taak. Om elke dag in praktijk te brengen! Samen en voor elkaar!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.