Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Sluiting hertenkamp en volière brengt misère!

HertenkampPosted by Eppy Boschma Sun, January 25, 2015 22:41:00

Sluiting hertenkamp en volière brengt misère!

Bewoners rondom het hertenkamp zijn van slag! Vanmiddag gingen wij met onze jeugd (3) even kijken bij de Zuidrandflat. De herten liepen vredig in het hertenkamp en verschillende omwonenden wandelden rustig langs. Maar blijft dat beeld? Nu het College heeft aangekondigd dat met Cyclus is afgesproken om het hertenkamp bij de Zuidrandflat in Kort Haarlem op te heffen en in het Van Bergen IJzendoornpark de volière, is dat uiterst onzeker!

Het is te hopen dat er vrijwilligers opstaan die het hertenkamp en de volière open kunnen houden. Dat wordt nog onderzocht. Maar waarom omwonenden de stuipen op het lijf jagen? Zo doe je dat toch niet? Eerst aankondigen dat je overgaat tot sluiting en dan bezien of er toch nog een alternatieve oplossing kan worden gevonden om opheffing te voorkomen. Het lijkt een trend te worden dat het College met plannen komt waar de buurt en de bewoners niet vooraf in worden gekend. Dat begon al met de bezuinigingen op de wijkteams en de aankondiging over de bestemming van de PWA-kazerne.

Tegelijkertijd verwacht het College eigen initiatief van Gouwenaars en wil het komen tot invulling van innovatief burgerschap. Dat gaat zo niet! Juist de bewoners bij de Zuidrandflat bij het hertenkamp zijn gemotiveerd. Zo ontstond het plan om een moestuin aan te leggen dat via het wijkteam Kort Haarlem eind vorig jaar werd voorgelegd bij de gemeente in het kader van de wijkaanpak. Daarop kwam een nee. Mogelijk zou het iets zijn om bij het innovatief burgerschap te betrekken werd gezegd. Hoe serieus is dat als vervolgens, voordat daarover afspraken zijn gemaakt, de aankondiging volgt dat het hertenkamp sluit?

Is wel gevraagd naar ideeën vanuit bewoners? Die zijn er immers zo blijkt! Het CDA wil dat de Gouwenaar vooraf wordt betrokken bij plannen vanuit de gemeente. Dan kan ook worden gevraagd om mee te denken over het groenonderhoud dat Cyclus doet. Hoe kan dat anders, beter en mogelijk goedkoper? Dan bereik je meer en werk je écht samen voor een mooier Gouda! Voor elkaar!

  • Comments(0)//blog.eppyboschma.nl/#post8