Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Felicitaties voor Non-foodbank Gouda

BlogPosted by Eppy Boschma Sat, October 13, 2018 15:43:24

Al maanden zijn ze hard aan het werk aan de Johan den Haenstraat. De vrijwilligers van de Non-foodbank in Gouda. Toppers zijn het!

Sinds 15 mei is de Non-foodbank er gevestigd in het oude installatiebedrijf dat er voorheen zat. Een nieuwe locatie is geweldig! Meer ruimte om mensen te ontvangen. Maar het is ook helder dat verhuizen van de Baanderij naar de nieuwe locatie niet zomaar gedaan is. Vele, vele uren zijn er in gaan zitten met schilderen, timmeren, inrichten en spullen overbrengen, zo werd mij wel duidelijk toen ik onze felicitaties overbracht in het kader van de opening.

Vandaag, op deze zonovergoten dag, is het feest! De officiële opening is een feit. Een goede zaak. Het pand is prachtig en ruim en geeft volop gelegenheid om mensen die afhankelijk zijn van de Non-foodbank op een prettige manier te ontvangen. Chapeau voor al die vrijwilligers die zich inzetten voor de Non-foodbank in Gouda.


Heeft u ook een aantal uurtjes per week tijd? Neem eens een kijkje op de website (www.nonfoodbankgouda.nl) of ga langs. Er zijn altijd mensen nodig om alle klussen op te pakken. Dankbaar werk!

Wat natuurlijk ook altijd nodig is, zijn voldoende spullen. Wat je er vindt? Een kledingbank, meubelbank en een fietsbank. Het is allemaal keurig gesorteerd en de spullen worden aangeboden aan mensen die van heel weinig moeten zien rond te komen. Zij krijgen de gelegenheid spullen uit te zoeken in de Non-foodbank. Een waardevolle manier om elkaar in Gouda bij te staan.


Bovendien is het ook een manier om met elkaar in contact te komen en op andere wijze elkaar bij te staan. Sommige mensen hebben naast spullen ook hulp nodig om de taal te leren. Anderen vallen letterlijk tussen wal en schip en hebben hulp nodig van instanties als het sociaal team, een schuldhulpmaatje of Zorgpartners. Goede samenwerking tussen al die betrokkenen is dan ook een must om de mensen waar het om gaat goed bij te kunnen staan, evenals enige mate van regie. Samenwerken en van elkaar weten wie wat kan betekenen. Dàt is de weg te gaan zo verstond ik ook de oproep vanuit de Non-foodbank vandaag!

Het werk gaat door…  • Comments(0)//blog.eppyboschma.nl/#post53