Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Plaswijckweg racebaan?

BlogPosted by Eppy Boschma Sat, September 02, 2017 09:36:28

Plaswijckweg racebaan?

‘Wilt u in de buurt van de school rustig rijden? 50 kilometer per uur is eigenlijk veel te hard voor de Plaswijckweg’. Een citaat uit de nieuwsbrief van de basisschool Plaswijckschool die onze kinderen vorige week meekregen. Uit mijn hart gegrepen en goed dat de school er net als vele andere scholen op blijft hameren. Het begint immers bij het eigen gedrag in het verkeer.

Bijna van de sokken gereden
Hoe vaak gaat het niet bijna mis? Fietsende kinderen al dan niet met ouders onderweg naar school. Automobilisten die het gas net te diep intrappen. Ouders die op onverantwoorde wijze de auto parkeren om het kind snel bij school te brengen. Of het niet voorrang krijgen op een zebrapad waar je denkt veilig over te kunnen steken. Zelf ben ik met onze drie kinderen, die nu allemaal op de basisschool zitten, ook weleens door het oog van de naald gegaan en bijna van de sokken gereden.

Het aanpakken van knelpunten in het verkeer doet er dus toe. De komende week bespreken we het onderwerp verkeersbeleid in de Goudse gemeenteraad. We ontvingen naast een voorstel van de wethouder ook vele reacties en suggesties van de Gouwenaar. Maar liefst zeventig stuks!

Afbeeldingsresultaat voor plaswijckweg gouda

Bewoners willen een veiliger Plaswijckweg
Wijkteam Plaswijck stuurde in samenwerking met vele bewoners, de scholen in de wijk en ook de kinderen van die scholen een hele gedegen en uitgebreide lijst suggesties. Ze hebben er lang aan gewerkt en ook verkeersdeskundigen bij gevraagd. Voorstellen om de Plaswijckweg en de wijk verkeersveiliger te maken. Minder hard rijden stimuleren, meer handhaving, meer groen langs de randen van de weg zodat de Plaswijckweg minder een ‘racebaan’ karakter heeft en smaller lijkt, het oversteken vergemakkelijken en bijvoorbeeld het aanleggen van schoolzones bij de 5 scholen. Ze hebben er bovendien zelf al voor gespaard om er ook aan bij te dragen. Hoe uniek is dat!

Aanpakken nodig
Maar helaas zie ik er nog weinig van terug in de concrete uitvoeringsplannen. Want dat uitvoeren is toch waar het om gaat? De noodzaak is er. Ik lees er vandaag ook over in het AD onder de titel ‘Fietsen naar school blijft riskant’.

Oef ….. werk aan de winkel in Gouda.  • Comments(0)//blog.eppyboschma.nl/#post36