Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Geen speelplekloze buurten in Gouda

BlogPosted by Eppy Boschma Thu, July 06, 2017 09:28:17
Geen Speelplekloze buurten in Gouda

Op termijn kunnen speelplekloze buurten ontstaan. Dat laten we niet gebeuren wat het CDA Gouda betreft. Gezinnen en opa’s en oma’s met (klein)kinderen moeten toch ergens in de eigen buurt kunnen spelen? Hier moet wat aan gedaan worden en gelukkig kan dat ook, erkent het College.

Of de telling dat minstens 70 kinderen in een buurt moeten wonen om een speelplek in de buurt te behouden moet naar beneden. Of er moet voor gezorgd worden dat er altijd een goede en minimale spreiding van het aantal speelplekken in buurten blijft, ook als er minder kinderen komen wonen. Er zijn immers ook vaak kleinkinderen bij opa’s en oma’s.

Foto: Artikel in AD, 6 juli 2017, speelplek, Albrechtsveld Gouda

Als ergens meer ouderen dan kinderen wonen, kan ook nog worden bezien of een stukje groen niet beter past dan een veldje vol speeltoestellen. We willen hierover de komende tijd graag in gesprek met buurtbewoners en wijkteams. Hoe zien zij de speelplekken in de toekomst voor zich? Het raakt aan de vraag welke stad we willen zijn.

Het speelt allemaal niet van vandaag op morgen, maar de komende jaren tot en met 2030 komen er minder kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 9 jaar in Gouda. Nu zijn dat nog ruim 8000 en de verwachting is in 2030 dat het gaat om ruim 7000. Dat gaat leiden – als we niks veranderen- tot een forse afname van het aantal speelplekken en daar gaan we voor liggen.

  • Comments(0)//blog.eppyboschma.nl/#post35