Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Lat moet hoger bij dienstverlening sociale dienst Gouda

BlogPosted by Eppy Boschma Sun, July 02, 2017 21:17:36

Lat moet hoger bij dienstverlening sociale dienst Gouda

De lat moet hoger als het gaat om dienstverlening aan mensen die afhankelijk zijn van de sociale dienst in Gouda. Namens CDA Gouda heb ik dit bepleit tijdens de bespreking van het participatiebeleid afgelopen week in de raad van Gouda. Met resultaat!

Wethouder Tetteroo is bereid naar aanleiding van onze vraag alvast maatregelen ter verbetering van de dienstverlening bij de sociale dienst in gang te zetten. Daarnaast wil de wethouder ook nader onderzoek doen.

Waar het nu eerst om gaat is een aantal zaken te verbeteren:

-het aan de balie beter rekening houden met de situatie van de klant;
-het verbeteren van de telefonische bereikbaarheid;
-terugbel acties beter uitvoeren;
-rekening houden met het feit dat veel mensen geen internet hebben;
-makkelijkere taal gebruiken;
-aanbod Goudse Cli├źntenraad aangaan die wel mee willen lezen met brieven.

Het is goed dat dit alvast in gang wordt gezet. Dat moet ook: de lat moet hoger als het gaat om de dienstverlening aan mensen die afhankelijk zijn van de sociale dienst. De gemeente is er voor de Gouwenaar en niet andersom. Ook op andere terreinen is betere dienstverlening nodig. Denk aan de discussie over de digitale parkeerservice. Het dwingt mensen uitsluitend per mobiele telefoon of internet te handelen en dat stelt vele Gouwenaars voor problemen.

De menselijke maat moet terug! Daar ga ik mij de komende periode extra voor inzetten. Heeft u suggesties? Laat het mij weten (eppy.boschma@gouda.nl).  • Comments(0)//blog.eppyboschma.nl/#post34