Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Ik ben de eenzaamste man in Gouda

BlogPosted by Eppy Boschma Mon, April 17, 2017 14:16:49

‘Ik ben de eenzaamste man in Gouda’

‘Ik ben de eenzaamste man in Gouda’. Dat vertrouwt een meneer mij toe waarmee ik samen op de Markt in Gouda aan het Paasontbijt zit. Hij kijkt geraakt naar ons gezin en zegt ‘jij hebt je kinderen nog’. Ik op mijn beurt geraakt vraag hem naar zijn situatie.

Meneer woont in de binnenstad, leeft van AOW en een klein pensioen en kreeg in 2012 te maken met een belastingschuld. Hij moest de auto van de hand doen en is nu daardoor minder mobiel. Hij vertelt trots over zijn dochter die in Duitsland woont en met haar man een dochtertje heeft gekregen. Ja, hij geniet van de foto’s die hij toegestuurd heeft gekregen. Maar verder voelt hij zich heel eenzaam, zo alleen,...

Tjsa, wat zeg je dan als je daar zit met je man en 3 gezonde kinderen? Ik vertel dat ik blij ben dat we samen aan deze ontbijttafel zitten en worden verwend met lekkere broodjes en koffie.Meneer vraagt of ik naar de kerk ga en ik antwoord bevestigend. Ik vertel dat het mij steun biedt, hoop geeft en dat je bovendien deel uit mag maken van een kerkgemeenschap die elkaar kent en waar je onderdeel van mag zijn. Hij vertelt dat hij al lang niet meer in de kerk is geweest maar vroeger wel ging. Ik nodig hem vervolgens uit en hij belooft het in overweging te nemen. Ik hoop het zo.

Want is dat niet zoals Pasen bedoeld is? Verbinding leggen, hoop ontlenen aan de Paasboodschap dat de Heer waarlijk is opgestaan? Voor elkaar!

Wat een succes dus dat Paasontbijt voor honderden mensen op de Markt in Gouda. Het verbindt. Precies zoals het bedoeld is. Dank voor al dat enthousiasme, de inspirerende woorden en liederen en aan al die vrijwilligers en sponsoren. Klasse!

En meneer… hoop ik zondag in de kerk te mogen begroeten … en wens hem het allerbeste.

Hij lacht mij toe…en de zon schijnt!  • Comments(0)//blog.eppyboschma.nl/#post33