Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Gouds Sport Gala: 'Dichterbij je droom'

BlogPosted by Eppy Boschma Sat, February 11, 2017 23:09:33

Gouds Sport Gala: ‘Dichterbij je droom’

‘Stel haalbare doelen. Het is belangrijk om een droom te hebben. Knip die droom op in kleine stapjes en maak van die stapjes doelen. Op die manier kun je steeds vieren dat je dichterbij je droom komt!’

Die boodschap kunnen we allemaal wel gebruiken nietwaar? Het is een citaat van de tot sportman 2016 verkozen verspringer Ronald Hertog.
Presentatrice Marijn de Vries interviewt de sportman 2016 Ronald Hertog (verspringer)

Tijdens het jaarlijkse #GoudsSportGala werden de Goudse sporters en vrijwilligers in het zonnetje gezet in de Mammoet. Wat een feest! Het publiek genoot en voor de genomineerden was het spannend. Want wie werd sportman, sportvrouw en sportploeg van 2016? Bij de vrouwen bereikte Joy Stubbe de eerste plaats. Zij doet aan beach volleybal en door wedstrijdverplichtingen nam haar zusje de prijs voor Joy in ontvangst. Ze straalde trots uit en het voelde als een familieoverwinning.

Presentatrice Marijn de Vries in gesprek met de zus van de sportvrouw 2016 Joy stubbe

Het team Jodan Boys 1 ontving de hoofdprijs als sportploeg 2016! En terecht! Wat hebben ze heel Gouda op de kop gezet met hun overwinning in het bekertoernooi op Go Ahead Eagles eind vorig jaar.


Jodan Boys 1; sportploeg 2016 (foto's van www.sportpuntgouda.nl)

Het laat zien hoe belangrijk sport is voor Gouda. Onze wethouder Jan Willem van Gelder mocht ook een aantal prijzen uitreiken. Hij vertelde de aanwezigen dat de eerder voorgenomen sportbezuiniging van het College van B&W van tafel is en dat er een sportimpulsfonds in het leven wordt geroepen.

CDA wethouder Jan Willem van Gelder kondigt sportimpulsfonds aan


Belangrijk! Want om als sporter dichterbij je droom te komen heb je ondersteuning nodig. Niet alleen van je club, trainer en familie. Maar ook van de hele Goudse gemeenschap. En waar zouden we zijn zonder al die sportverenigingen, sporters en vrijwilligers in Gouda? Laten we ruimte geven aan de sport en al z'n vrijwilligers in Gouda. Het is goud waard.

Wij gaan er voor!

  • Comments(0)//blog.eppyboschma.nl/#post32