Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Vanwege ruziegevaar geen burendag?

BlogPosted by Eppy Boschma Sun, October 02, 2016 21:14:02

Vanwege ruziegevaar geen burendag?

Burendag was het vorige week zaterdag. Waren er in uw straat ook activiteiten? Op het Albrechtsveld volop. Met zon ook nog. Wat een feest. 'We' haalden met onderstaande foto zelfs nog de Goudse Post!
Foto: Burendag Albrechtsveld Gouda, 24 september 2016

In gesprek met buurgenoten ging het al snel over andere straten en buurten in Gouda. Er kwamen heel wat verhalen los. Zo vertelde een mevrouw dat in de straat waar haar dochter woont niks georganiseerd kon worden. Gewoon omdat de bewoners elkaar meer in de haren vliegen dan dat ze in staat zijn een kop koffie met elkaar te drinken. Vanwege ruziegevaar geen burendag dus. Is dat niet de omgekeerde wereld? Ik vind van wel en zo moet het dus niet. Burendag zorgt juist voor de broodnodige verbinding tussen bewoners.

Gelukkig waren er ook positieve ontwikkelingen. Zo kregen we als raadsleden een uitnodiging van bewoners van de Herenstraat in Korte Akkeren. Daar waar zij 2 jaar geleden nog veel overlast en gedoe in die straat en omgeving ondervonden, was dat nu vele malen beter.

Opening Futseltuin
Er is groot onderhoud gepleegd aan de gevels van de huizen, het afsluiten van de open portieken is geregeld, het aanleggen van goede poortverlichting is gedaan, ook is een tijdelijke parkeeroplossing tot stand gekomen en als kers op de taart is het stuk braakliggend terrein van de voormalige Futselaarlocatie omgetoverd tot een buurttuin “de Futseltuin”. Deze tuin is een combinatie van buurtontmoetingsplek, speeltuin en buurtmoestuin voor de bewoners van Korte Akkeren Oud. Terecht dat de bewoners het vorige week tijdens burendag tijd vonden voor een feestelijke opening. Burendag zoals burendag bedoeld is. Voor elkaar!

  • Comments(0)//blog.eppyboschma.nl/#post26