Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Topsport van onschatbare waarde ook voor Goudse samenleving

BlogPosted by Eppy Boschma Sun, August 21, 2016 23:08:54

Topsport van onschatbare waarde ook voor Goudse samenleving

Wat hebben Rio, topsport en Gouda met elkaar gemeen? Alles in mijn beleving! Want wat zijn de sportwedstrijden tijdens de Olympische Spelen inspirerend. Met eigen ogen heb ik gezien hoe onze meiden van 10 en 8 de verschillende sporten in onze tuin en huiskamer naspeelden de afgelopen weken. Van judo, tot atletiek tot turnen. Mooi om te zien. En natuurlijk hebben we meegeleefd met al die deelnemers in Rio. Wat een prestaties zijn er geleverd. Daar mogen de sporters trots op zijn. Bovendien helpen ze als topsporters de sport vooruit. Ook in Gouda. En dat is van waarde voor onze hele samenleving.

Topsport vormt een voorbeeld voor anderen. Het stimuleert, motiveert en zweept op tot het verhogen van de lat. Ook voor jezelf. Tegelijkertijd weten we allemaal dat we niet de illusie moeten hebben ook ‘eventjes’ een topprestatie neer te zetten zonder al die noeste arbeid, die trainingen, langjarige discipline en dat aangeboren talent. Desondanks helpt topsport onze jeugd, onszelf en de hele samenleving verder. Het is van onschatbare waarde.

Daarom is het zo goed dat er ook in Gouda zoveel sportverenigingen zijn. Voor ieder wat wils. Al die verenigingen zorgen niet alleen voor een rijk sportaanbod maar dragen écht bij aan de Goudse samenleving. Afgelopen week maakten we het zelf nog mee bij voetbalclub Olympia. Onze middelste dochter van 8 is er gestart bij de F-jes.

Wij als ouders werden ook uitgenodigd om kennis te maken met de vereniging. We kregen er een introductie over het respectvol met elkaar omgaan, het reilen en zeilen van de vereniging en het beleven van plezier met elkaar als club. Ook als je een wedstrijd verliest. Klasse om op die manier te beleven hoe waardevol dit type ‘overdracht’ naar kinderen én ouders is. Voor elkaar!





  • Comments(0)//blog.eppyboschma.nl/#post23