Blog Eppy Boschma

Blog Eppy Boschma

Echtscheiden via de gemeente? Nee Toch?

Echtscheiden via de gemeente?Posted by Eppy Boschma Sun, April 13, 2014 10:50:42


3 oktober 2014

Alle hens aan dek in Gemeente Gouda voor een goede zorg!
Gemeente Gouda heeft de handen vol aan de zorg. Per januari nemen zij veel zorgtaken over van het rijk en de provincie. Nog maar 3 maanden te gaan. Veel is nog onzeker. Sommige mensen hebben er echt slapeloze nachten van! Mensen willen weten waar ze aan toe zijn!

De gemeente doet haar best. Maar al zou ze willen, ze is ook weer afhankelijk van gegevens die Den Haag moet leveren. Gegevens die nodig zijn om te kunnen inschatten hoeveel zorg straks nodig is. Die puzzel is helaas nog steeds niet compleet.

Snel duidelijkheid nodig uit Den Haag
Terecht dus dat de gemeente Gouda - samen met de grootste stedelijke gemeenten (de G32) – aan de bel heeft getrokken bij Staatssecretaris Van Rijn. Hem is gevraagd nu snel te leveren en oplossingen te bieden voor het dreigende gebrek aan geld voor bijvoorbeeld de jeugdzorg.

Juist nu de gemeente alle hens aan dek nodig heeft, vinden de VVD en de PvdA het blijkbaar een goed idee om de gemeente met nog méér taken op te zadelen. Onbegrijpelijk!

Echtscheiden via de ambtenaar van de burgerlijke stand. Nee toch?
Staatssecretaris Teeven wil per wet gaan regelen dat mensen die geen minderjarige kinderen meer hebben, straks binnen 14 dagen via de gemeente kunnen scheiden. Papiertje invullen, even langskomen en de echtscheiding is een feit. Dat zou eenvoudiger en goedkoper zijn, zo zegt Teeven. Waarom dit plan vraag ik mij ernstig af? Het gaat de gemeente heel veel extra werk kosten.

Bovendien is de vraag of wij eenvoudiger en goedkoper moeten willen scheiden? Waarom niet vaker proberen te voorkomen dat een scheiding plaatsvindt? En we moeten al helemaal niet willen accepteren dat alles wat eenvoudiger en goedkoper kan, ook eenvoudiger en goedkoper moet.

Stop dit plan!
Laten we dit elkaar niet aandoen. Stop dit plan! En zorg dat de gemeente Gouda écht alle ruimte en hulp krijgt om te kunnen zorgen voor goede zorg!

Nog een keer aan de bel trekken via de G32 in Den Haag is nodig! Maar dan deze keer gericht aan Staatssecretaris Teeven! Om zijn ronduit slechte plan in te trekken! Dat scheelt de gemeenteambtenaar heel wat werk en tijd. Die tijd kan vele malen beter worden ingezet voor het organiseren van goede zorg!

  • Comments(0)//blog.eppyboschma.nl/#post0